Hvad er det bedste Aarhus Byråd har gjort for byen? I har været med til at vælge, hvilke beslutninger I finder særligt væsentlige for byens udvikling og som har gjort Aarhus til den by, den er i dag. I har kåret en vinder af hvert årti siden 1869. Afslutningsvis har I kåret alletiders bedste byrådsbeslutning blandt alle vinderne. Kandidaterne er beskrevet i film, billeder og tekst, der linkes til AarhusArkivet.dk og Aarhuswiki.dk, hvor I kan læse meget mere om Aarhus Byråd og byens historie.

Det er i år 150 år siden, byrådet trådte sammen første gang. Vi har fejret folkestyrets jubilæum ved at lade jer stemme om byrådets bedste beslutninger.

Afstemning afsluttet

I har stemt om hvilken kandidat, der skulle kåres som alletiders bedste byrådsbeslutning, og vi har nu en vinder. Stadsarkivar Søren Bitsch Christensen fortæller om den endelige vinder i nedenstående video.

 

 

De tre bedst placerede i konkurrencen om at vinde titlen som alletiders bedste byrådsbeslutning var etableringen af Aarhus Universitet, der fik 657 stemmer, anlæggelsen af Jydsk Væddeløbsbane, der fik 523 stemmer og Musikhuset, der fik 222 stemmer.

Projektet er støttet af LO Aarhus, Aarhuus Stiftstidendes Fond og FO-Aarhus