Den lokale kredslæge kunne imidlertid berolige de ængstelige aarhusianere med, at sygdommen ikke syntes farlig. Hvilket desværre skulle vise sig ikke at være korrekt. Den Spanske Syge var nemlig ikke blot usædvanlig smitsom, men skulle også vise sig at være usædvanlig dødelig. Og navnlig for unge mellem 20 og 45 år. Beregninger viser, at godt 40% af Aarhus’ indbyggere blev smittet af Den Spanske Syge, hvoraf mellem 500 og 800 bukkede under.

Men hvem var de? Hvor boede de? Hvor blev de smittet? Og skulle skolerne have været lukket? Dette er nogle af temaerne i dette projekt og en kommende bog om Den Spanske Syge i Aarhus.

Det kan du gøre som frivillig

Som frivillig kan du i dette projekt hjælpe med at skabe det bedst mulige datagrundlag for undersøgelsen ved at hjælpe med at indtaste en række forskellige kilder. Eksempelvis dødsattester, patientjournaler, skattemandtalslister mv. Og hermed bidrage til fortællingen om et glemt kapitel, der fik vidtrækkende konsekvenser. Det eneste, der behøves, er en computer, internetadgang og et mod på at læse håndskrift. Alle indtastninger bliver frit søgbare for alle.