Gå til hovedindhold

Nye kort og tegninger fra Stadsgartneren i AarhusArkivet

Aarhus Stadsarkiv har igennem længere tid arbejdet med at registrere og digitalisere kort og tegninger fra det tidligere embede Stadsgartneren i Aarhus. Serien giver nye vinkler på områder i Aarhus, hvor vi i forvejen er dækket godt ind med billeder, film og dokumenter. Nu kan byens offentlige anlæg og beplantede vejstrækninger ses med udgangspunkt i Stadsgartnerens arbejde.

Billedtekst: Ingerslevs Torv, Stadsgartnerens Kontor, 1949.
  • Læs op

Indhold

    Billedtekst: Ingerslevs Torv, Stadsgartnerens Kontor, 1949.

    Serien indeholder kort og tegninger fra bl.a. Botanisk Have, Mindeparken, byens hospitaler og skoler. Der er også detaljerede tegninger af bl.a. hegn, skilte, låger og forskellige blomsteranlæg.

    Serien består af omkring 1800 kort og tegninger, hvoraf 1097 nu er online på AarhusArkivet. Vi arbejder løbende med at registrere de resterende fysiske kort, og når muligheden byder sig, vil vi skanne og registrere endnu flere tegninger og lægge i AarhusArkivet.

     

    Billedtekst: Ny Jydske Kjøbstads-Kreditforening, Situationsplan med håndskrevne noter. Kreativt ophav: Thorkel Luplau Møller og Eggert Christoffer Achen. Stadsgartneren i Aarhus april 1910.

    Sidst opdateret: 22. januar 2024