Gå til hovedindhold

Gruppe 38

Gruppe 38 er et professionelt teater, der opfører og præsenterer dansk og international scenekunst i et intimt format for både børn og voksne.

 • Læs op

Indhold

  Billede: Mejlgade 45, hvor Gruppe 38 havde Auktionsscenen i 16 år fra 1988 til 2004. Fotograf Ib Nicolajsen, 2015, Aarhus Stadsarkiv.

  Gruppe 38 blev startet i Aarhus i 1972 som et børnegruppeteater influeret af tidens tradition for pædagogiske og politiske lærestykker.

  Siden sin start har Gruppe 38 haft adskillige tilholdssteder. Oprindeligt lå teatret i et baghus på Frederiksgade 34, men tog ofte ud i byen og lavede gadeteater. I efteråret 1988 flyttede teatret til Mejlgade 45, hvor deres forestillinger blev opført på den såkaldte ”Auktionsscene”, der fik sit navn efter bygningens over 110 år lange funktion som auktionshus. Her fik Gruppe 38 for alvor fodfæste inden for det aarhusianske teatermiljø.

  I august 2004 flyttede Gruppe 38 igen, denne gang kun lidt længere ned ad gaden til Mejlgade 55B, hvor der tidligere havde ligget en sæbefabrik. Her fik de samlet alle deres aktiviteter under ét tag og skabte en omfattende turnévirksomhed både i Danmark og udlandet, blandt andet Australien, Kroatien, Norge, Canada, USA, Tyskland, Estland, Skotland og Japan.

  Senest er Gruppe 38 flyttet til Aarhus Ø i 2019. Her har deres tilholdssted fået navnet Pier 4, og det ligger lige ved vandkanten ved Bassin 7. Bygningen har to scener, der er bygget specifikt til Gruppe 38, hvor de kan opføre forestillinger for både børn og voksne. Teatret bestræber sig på at skabe uforudsigelige, tankevækkende oplevelser, der skærper forestillingsevnen og modet til at forandre noget tilsyneladende uforanderligt. De ønsker desuden at skabe levende historier, der styrker samhørigheden, ved at få publikum til at genkende sig selv og hinanden i deres forestillinger.

  Læs mere om Gruppe 38 på AarhusWiki

  Sidst opdateret: 19. december 2023