Gå til hovedindhold

Byens Lydspor

2022 er musikkens år i Aarhus, og der er blevet sat fokus på de mange faktorer, der i dag har gjort byen til et musikalsk epicenter. Aarhus Stadsarkiv har derfor samarbejdet med foreningen Music City Aarhus 2022 om at lave den musikhistoriske byvandring ”Byens lydspor”, der tager publikum med til nogle af tidernes legendariske spillesteder.

 • Læs op

Indhold

  Foto: Aarhusbandet Gnags giver koncert i Stakladen. Fotograf Jens Tønnesen, 1984, Aarhus Stadsarkiv.

  Følg Byens Lydspor på opdagelse i Aarhus’ fascinerende musikhistorie. Byvandringen vil lede dig rundt til ti formidlingsskilte, der hylder byens lange og mangfoldige musikhistorie og fortæller om spillestedernes ambitiøse arbejde i det aarhusianske musiklandskab fyldt med lokale ildsjæle, trofaste koncertgængere og selvfølgelig masser af gode bands og artister.

  Som supplement til byvandringen har Music City Aarhus 2022 fået produceret en podcast i syv afsnit, der byder på stemningsfulde, personlige og nostalgiske fortællinger om flere af spillestederne. Lyt til den her på siden eller ved at søge efter "Byens Lydspor - fortællinger fra legendariske musiksteder", hvor du normalt finder dine podcasts.

  Podcast: Byens Lydspor

  Trinbrædtet, V58 og Århus Musikkontor

  Vejlby-Risskov Hallen

  Stakladen

  Jazzhus Tagskægget

  Husets Musikteater

  Aarhus Teater

  Stadionhallen

  Genlyd Grammofon og Feedback Recording

  Århus Musikteater og Teatercaféen

  Musikcaféen, Backstage, TAPE og Super

  Byens Lydspor blev udarbejdet med støtte fra Kirsten og Gunnar Fonden.

  Sidst opdateret: 29. maj 2024