Gå til hovedindhold

Nyheder fra Stadsarkivet

406 resultater

Ugens Aarhushistorie - Kunst i Kongelunden – Rømerhaven

I den nordlige del af Mindeparken finder vi Rømerhaven. Med sine nøje anlagte bede og stisystemer, der både byder på små, bugtende stier, der indbyder til at gå på eventyr og brede, lige stier, der giver smukke kig til blomster og træer, er haven i sig selv et smukt eksempel på landsskabskunst.

Ugens Aarhushistorie: Kunst i Kongelunden – Friheden

I Kongelunden kan du ikke kun nyde den smukke natur. Mellem bede, busker og træer kan du rundt om i hele Kongelunden også opleve masser af forskellig kunst. Stadsarkivet og Kongelundssekretariatet tager i denne artikelserie læserne med på en kunstrute, hvor man får præsenteret noget af den kunst, der kan opleves i Kongelunden. Første stop på kunstruten er Tivoli Friheden.

Lukket grundlovsdag

Stadsarkivet holder lukket Grundlovsdag onsdag 5. juni.

Månedens film – Hjulene ruller

I denne måneds udvalgte film fra AarhusArkivet, kan du tage med Århus Sporveje og Aarhus Stadsarkiv på køretur rundt i 1980’ernes Aarhus med de gule bybusser.

Nyt på AarhusArkivet

AarhusArkivet er Stadsarkivets arkivportal på nettet. Her kan du se registreringer af tusindvis af arkivalier, der omfatter alt fra små private fotosamlinger til det store kommunearkiv. AarhusArkivet bliver løbende opdateret med arkiver i alle størrelse og formater. Det sidste stykke tid er der blevet lagt søgebare sognerådsprotokoller og gamle billeder fra blandt andet teknisk skole online på AarhusArkivet.

Ugens Aarhushistorie: Bilerne kørte igennem Lisbjerg, men udviklingen gik uden om

I dag er Lisbjerg en mindre forstad til Aarhus, men engang var den hjemsted for en af vikingetidens stormænd. En ny udstilling, udviklet af Bystrategi, Teknik og Miljø, tager dig med på rejsen fra Lisbjergs ældste historie som en lille vandrelandsby til en gennemfartsby.