Gå til hovedindhold

2018

28 resultater

Indslag om lokalhistorie på tv

Stadsarkivar Søren Bitsch Christensen gæstede TV2 Østjylland.

Ugens Aarhushistore: Knas på linjen til Jydsk Telefon

Generationer af danskere kender teleselskabet Jydsk Telefon, som i 1895 blev dannet som en sammenslutning af små lokale jyske telefonselskab dækkende det meste af Jylland med hovedsæde i Aarhus. I sidste uge kunne du læse om telefonselskabets knap 100-årige succeshistorie og i dag får du historien om de sidste tumultagtige år.

Ugens Aarhushistorie: Jydsk Telefon satte Aarhus på verdenskortet

Aarhus Telefonselskab blev i 1895 omdannet til Jydsk Telefon, og under det navn kom det på nogle områder frem blandt verdens førende teleselskaber. I denne og næste uge kan du læse om det aarhusianske telefoneventyr, der bød på store op- og nedture.

Ugens Aarhushistorie: BZ’erne i Aarhus

BZ’erne besatte i 1980’erne og 90’erne et større antal huse og bygninger rundt om i Aarhus. Det førte til kampe og konfrontationer med ordensmagten, og i Aarhus fortsatte BZ-bevægelsen deres aktioner til langt ind i det seneste årti.

Stadsarkivet mellem jul og nytår

Læsesalen på Dokk1 holder lukket mellem jul og nytår.

Ugens Aarhushistorie: Beboerhusene skabte liv

”Beboerhuset er et hus skabt af beboere til beboere.” Sådan lød det fra de mange græsrødder og boligaktivister, der i 1970’erne omdannede tomme bygninger til beboerhuse fyldt med kultur og arrangementer. Det skete især i Øgadekvarteret, på Trøjborg og på Frederiksbjerg.