Gå til hovedindhold

2019

65 resultater

Private arkiver hjem til Aarhus

Aarhus Stadsarkiv fik i 2016 en ekstraordinær bevilling fra Aarhus Byråd til at hjemtage en del af de private arkiver, som Rigsarkivet i forbindelse med deres fraflytning tog med til Viborg. Det blev til mere end 600 meter papirarkiver, som stadsarkivet fik hjem på magasinhylderne.

Juleferie på stadsarkivet

Aarhus Stadsarkiv går i dag på juleferie og læsesalen er derfor lukket indtil 2. januar, hvor vi igen er tilbage med normal åbningstid; tirsdag-torsdag 09.00-16.00.

Aarhusianske nytårsbilleder

Så har vi taget hul på det nye år, og i den forbindelse har vi endnu engang fundet stemningsfulde billeder frem fra www.AarhusArkivet.dk. Du kan også gå ind på www.aarhuswiki.dk og læse mere om de mange nytårstraditioner, der gennem tiden har været i Aarhus.

Ugens Aarhushistorie: Hvid jul i Aarhus

Indtil videre er der ikke meget, der tyder på, at det bliver hvid jul i år. I stedet kan vi se tilbage på andre år, hvor aarhusianerne har kunnet opleve hvide juledage og juleaftener – til stor glæde for børn og barnlige sjæle, og til lige så stor irritation for de mange julerejsende.

AGF’s historie i AarhusArkivet

I dag er AGF et af de mest kendte brands fra Aarhus. For de fleste er AGF nok lig med fodbold, men foreningen, der blev etableret som en gymnastikforening tilbage i 1880, er meget mere og andet. AGF er den suverænt mest vindende idrætsforening i Danmark med langt over 300 officielle danmarksmesterskaber fordelt mellem foreningens mange afdelinger.

Ugens Aarhushistorie: Jul med pressefotograferne

Blandt Aarhus Stadsarkivs mange arkiver findes også Århus Stiftstidendes arkiv. Det er en ren guldgrube, når det kommer til billedmateriale fra de sidste godt 80 års Aarhushistorie. Avisens mange skiftende fotografer har naturligvis også været ude at dokumentere byens juleliv, og her kan du se billeder fra fem udvalgte fotografer, som alle har haft tilknytning til Århus Stiftstidende.