Gå til hovedindhold

Aarhusianske nytårsbilleder

Så har vi taget hul på det nye år, og i den forbindelse har vi endnu engang fundet stemningsfulde billeder frem fra www.AarhusArkivet.dk.

Du kan også gå ind på www.aarhuswiki.dk og læse mere om de mange nytårstraditioner, der gennem tiden har været i Aarhus.

 • Læs op

Indhold

  Øverste billede: På hjørnet af Jyllands Allé og P.P. Ørumsgade havde spasmagere været på spil ved den lokale købmand, der var blevet til ”Bømand Karie Jensen” i løbet af natten til 1965.

  Fotograf Jørn Timm, 1965, Aarhus Stadsarkiv.

  Se billedet på AarhusArkivet.dk

   


  Ved SBV i Ryesgade kunne aarhusianerne tidligere forsyne sig med alskens nytårsudstyr og -pynt. SBV, der stod for Selvbetjenings Varehus, åbnede i 1952 og var byens første rigtige varehus, hvor kunderne selv skulle tage varerne ned fra hylder.

  Fotograf Jørn Timm, 1960, Aarhus Stadsarkiv.

  Se billedet på AarhusArkivet.dk

   


  31. december 1965 havde Lilian og Henning Enemærke inviteret til nytårsaften i lejligheden på Ringkøbingvej. Her var både sjove hatte, truthorn og cigarer til at gøre aftenen festlig.

  Fotograf Ulla Møldrup Jensen, 1965, Aarhus Stadsarkiv.

  Se billedet på AarhusArkivet.dk

  I sygeplejeboligen på Amtssygehuset var der omkring 1939 godt gang i nytårsfejringen blandt de piger, som ikke havde vagt. Til festen havde alle pigerne iklædt sig falske studenterhuer.

  Fotograf David Kjær Andersen, ca. 1939, Aarhus Stadsarkiv.

  Se billedet på AarhusArkivet.dk

   

  Tidligere var det i de fleste hjem en fast tradition at spise torsk nytårsaften. I dag har torsken fået konkurrence af mange andre retter, men mon ikke den også er at finde på bordet i aarhusianske hjem igen i år. Her er det en stolt dreng, der fremviser sin nytårstorsk i 1958.

  Fotograf Ib Rahbek-Clausen, 1958, Aarhus Stadsarkiv.

  Se billedet på AarhusArkivet.dk

   

  Læs mere om Nytår i Aarhus her.

  Se flere nytårsbilleder her.

   

  Sidst opdateret: 8. november 2023