Byrådssager fra 25 år samlet i nyt onlinearkiv

For 25 år siden lå Aarhus Kunstmuseum i Vennelystparken og byens hovedbibliotek i Mølleparken. I dag har de to institutioner skiftet placering og er bedre kendt under andre navne. ARoS ligger i centrum af byen ved siden af Musikhuset og Aarhus Rådhus, og hovedbiblioteket har fået adresse på Dokk1 på Aarhus Havn. 

 

Hvorfor det gik, som det gik, kan man orientere sig om i et nyt onlinearkiv fra Aarhus Kommune. Det er stadsarkivet og Byrådssekretariatet,  der i fællesskab har samlet byrådets sager fra det seneste kvarte århundrede, fra 1997 til 2021.

 

Stadsarkivet har store planer. Onlinearkivet skal gå tilbage til det moderne byråds etablering  i 1860’erne. Referater frem til 1940 ligger allerede på nettet. De mellemliggende år og bilagene fra den samlede periode skal følge efter. Det krævende arbejde med at scanne det historiske materiale er gået i gang, men der er dog endnu ikke sat en slutdato.

 

Hvis man er mere interesseret i det aktuelle stof fra Aarhus Byråd, findes der i forvejen et righoldigt materiale på Aarhus Kommunes hjemmeside.

 

 

Nærmere information: Stadsarkivar Søren bitsch Christensen , 41 85 65 08 sbch@aarhus.dk, og chef for byrådssekretariatet, Berit Kornbæk Boisen, tlf. 3082 3074 // bkbo@aarhus.dk.