Gå til hovedindhold

2023

79 resultater

Ugens Aarhushistorie: Julepynten fik kunderne tilbage fra Randers

Om kort tid må vi sige farvel til de smukke julelys og den stemningsfulde julepynt, som ses rundt om i byens forretningsgader. De sidste mange år har vi kunne nyde den glitrende ”stjernehimmel” over Strøget, men sådan har det naturligvis ikke altid været.

Ugens Aarhushistorie: Små og store juletræer i de aarhusianske hjem

I mange hjem rundt om i byen er juletræerne i disse dage ved at blive opstillet, og store som små deltager i den rituelle pyntning af træet. I denne lille billedserie tager Stadsarkivet dig med ind bag hjemmets fire vægge og ser på juletræer hos både borgerskabet og arbejderne gennem de sidste 100 år.

Aflever dine arkivalier hjemme fra sofaen

Aarhus Stadsarkiv er nu klar med en relancering af den digitale afleveringsløsning SmartArkivering.

Ugens Aarhushistorie: Aarhus Skøjtehal 50 år – en længe ventet skøjtehal

Aarhus Skøjtehal kan i december markere sin 50-års fødselsdag, hvilket den 9. december blev markeret i skøjtehallen med blandt andet 70’er-disko på isen. Der var dog lang vej fra de første tanker om en aarhusianske skøjtehal opstod til indvielsen fandt sted i 1973.

Ugens Aarhushistorie: Aarhus Skøjtehal 50 år - Da aarhusianerne kom på glatis

Her i december er det 50 år siden, at Aarhus fik en rigtig skøjtehal. 50 år kan virke som lang tid, men den aarhusianske skøjtehistorie går endnu længere tilbage.

Nyt i AarhusArkivet

AarhusArkivet er Stadsarkivets arkivportal på nettet. Her kan du se registreringer af tusindvis af arkivalier, der omfatter alt fra små private fotosamlinger til det store kommunearkiv. AarhusArkivet bliver løbende opdateret med arkiver i alle størrelse og formater. Her kan du se en oversigt over nogle af de ting, der er kommet online den seneste måneds tid, hvilket indbefatter både punk og præstegård.