Gå til hovedindhold

Musikcaféen / Backstage / TAPE / Super

Mejlgade 53 har gennem årene haft stor betydning for det århusianske musikliv. Det er i disse lokaler i en baggård, at flere nye og håbefulde navne har spillet deres første koncerter og fået et vigtigt skub i deres udvikling som musikere og artister.

 • Læs op

Indhold

  Siden 1978 har der været drevet spillested på adressen. I begyndelsen var det primært en amatørscene, men i løbet af 80’erne udviklede stedet sig til en professionel scene, hvor nogle af de mindre danske og internationale navne spillede. I 00’erne var Musikcaféen blandt andet med til at præsentere festivalen Elektronisk Jazzjuice med eksperimenterende jazzificeret electronica-navne, og spillestedet har også lagt scene til artister som Choir of Young Believers, Efterklang, Mads Langer og mange flere.

  I december 2011 blev den sidste koncert afviklet på Musikcaféen, som herefter rykkede til Godsbanen og fortsatte under navnet Radar. Her er Musikcaféens ånd med at give de unge og håbefulde en chance fortsat.

  Samme år tog nye kræfter over i baggården i Mejlgade og stedet fortsatte som spillested frem til 2015 under navnet Backstage. Der var i høj grad fokus på undergrundsscenen, særligt metal og rock, og driften blev lagt i hænderne på frivillige ildsjæle. I en periode kørte konceptet “Upcoming Thursday”, og til de årlige SPOT-festivaler blev der i baggården præsenteret #OFFSPOT-koncerter.

  I 2016 rykkede nye kræfter ind på adressen, og etablerede spillestedet Tape, der blev en ny vigtig aktør på den århusianske musikscene. Tape havde fra begyndelsen en ambition om at give plads til den eksperimenterende og underrepræsenterede musik. Det blev et sted, hvor musikere og kunstnere mødtes og var med til at skabe ny kunst og musik. Tape har blandt andet præsenteret koncerter med Schultz & Forever, Yung, Iceage og de amerikanske drone-metal-legender Earth.

  I slutningen af januar 2021 var Tape tæt på at trække stikket og lukke ned for sine aktiviteter, men blev i 11. time reddet af et ekstraordinært økonomisk tilskud fra Aarhus Kommune. 225.000 kroner var øremærket til at fastholde den musikalske aktivitet og skabe bedre forudsætninger for vækstlaget omkring Mejlgade 53.

  I maj 2021 blev Tape forvandlet for fremover at komme til at hedde Super – en afart af Tape. Super skal være mere end et spillested og derfor har stedet i dag også en pladebutik, en bar og en natklub. Desuden stiller de workshop- og radiofaciliteter til rådighed.

  Læs mere om Musikcaféen på AarhusWiki

  Læs mere om Backstage på AarhusWiki

  Læs om TAPE og Super på AarhusWiki

  Musikcaféen / Backstage / Tape / Super, Mejlgade 53, Aarhus C