I september 1722 spillede teatret i Lille Grønnegade i København for første gang et danskskrevet stykke med dansktalende skuespillere. Det var premieren på Holbergs første komedie, Den Politiske Kandestøber, der hermed markerede fødslen af dansk teater. Begivenheden blev revolutionerende for scenekunstens udvikling i Danmark, og selvfølgelig også i Aarhus.

Det markerer vi blandt andet med den nye byvandring, Byens Scener, som Aarhus Stadsarkiv har lavet i samarbejde med Aarhus Teater. Byvandringen tager dig med rundt til nogle af de mest betydende scener i byens fortid og nutid. Her vil det det vise sig, hvordan teater og scenekunst længe har været en integreret del af livet i Aarhus både til hverdag og fest.

Gå byvandringen ved at finde Byens Scener-skiltene ved de omtalte steder nedenfor eller find den på OpdagAarhus-appen, der kan downloades gratis, hvor du normalt finder dine apps. 

Byens Scener en del af det kulturhistoriske formidlingsprojekt TEATER TIL TIDEN – PÅ SCENEN I AARHUS, der er et samarbejde mellem Aarhus Teater, Aarhus Stadsarkiv, Køn Museum, Folkeuniversitetet og Dokk1, der fejrer 300-året for dansk teater.

Projektet er støttet af Aarhuus Stiftstidende, Nordeafonden, Aarhus Kommunes Kulturarrangementspulje og Lasson-Andersens Fond.