Gå til hovedindhold

2024

Ugens Aarhushistorie: Mejlgade - Middelgaden langs kysten

Mejlgade er Latinerkvarterets længste gade og også en af byens allerældste gader. Mejlgade har i dag et forløb, der strækker sig fra Skolegade til Østbanetorvet – det er dog kun stykket mellem Skolegade og Nørreport, som er en del af Latinerkvarteret.

Ugens Aarhushistorie: I Studsgade blev Øltønden lukket af politiet

Ligesom de fleste andre af Latinerkvarterets gader byder Studsgade på både hyggelige caféer og brosten. Gaden er generelt præget af to-etagers købmandsgårde fra 1700 og 1800-tallet, og flere af Studsgades nyere ejendomme er opført i samme lave og enkle byggestil.

Kunstig intelligens åbner dørene til fortiden

Har du nogensinde undret dig over, hvad der blev besluttet i dit lokale byråd for 100 år siden?

Ugens Aarhushistorie: Kongen og kejseren lagde grundstensdokument i Paradisgade

I Latinerkvarteret finder vi mod nordøst Paradisgade, der i dag nok er mest kendt for biografen Øst for Paradis og byens ældste sexshop. Før disse kom til, var det dog håndværkerforeningen og Paradisgades Skole, som var de altdominerende institutioner i gaden.

Ugens Aarhushistorie: Vårharen Borggade med den brogede historie

I yderkanten af Latinerkvarteret ligger Borggade, og modsat de fleste andre gader i kvarteret hører Borggade ikke til Aarhus’ middelalderlige gadenet. Borggade er tværtimod en vårhare i byens lange historie, og vi skal helt frem til 1930 før gaden blev anlagt.

Ugens Aarhushistorie: Graven med det lange a

De fleste unge aarhusianere forbinder nok Graven med god kaffe, lækkert bagværk og at hænge ud i sommersolen på Hipsterhøjen. Bag Hipsterhøjen ligger den tidligere kommunale tandklinik, og for byens ældre generationer nok mest forbundet med de frygtede besøg til tandlægen.