Aarhus i årtier – Aarhusianernes historie fortalt i billeder: 1970’erne

Fotograf: Jette Meincke Hansen, 1978.

 

Aarhus Stadsarkiv, Den Gamle By og forlaget Turbine er klar med tredje bind om Aarhus i årtier. Nu er turen kommet til 1970’erne, hvor der er kommet knald på farverne.

 

1970’erne er årtiet, hvor studenteroprøret finder sted. Hvor sporvognene kører deres sidste tur i Aarhus. Bilka åbner som Danmarks første lavprisvarehus i Tilst, og Gellerup Center, der senere er blevet til City Vest, åbner også. Kulturlivet blomstrer: Øst for Paradis åbner, og nye festivaler afholdes på Tangkrogen. Ja, der sker meget nyt i 1970’ernes Aarhus, men meget er også ved det gamle: Festugen, AGF og ture i Botanisk Have.

Og så er der det med farverne. De to første bind om Aarhus i årtier, 1950’erne og 1960’erne, er aarhusianernes historie fortalt i sort-hvid-billeder. Men i 1970’erne kommer der farver ikke blot på tøjet og bilerne, men også på fotografierne.

 

Lige som de to første bøger om Aarhus i årtier er tredje bind blevet til i et samarbejde mellem Aarhus Stadsarkiv, Den Gamle By og forlaget TURBINE. Den er skrevet af forfatterne Kitt Boding-Jensen, Anneken Appel Laursen, Janne Marie Barslev, Thomas Norskov Kristensen og Søren Bitsch Christensen, der også har redigeret bogen. Interessen for lokalhistorie vokser i disse år, og da Aarhus i mange år har været hjemby for mange i en kortere eller længere periode af deres liv, så er det givende for mange at dykke ned i historierne og billeder fra det, der nu er en svunden tid.

 

Lancering

Udgivelsen af det tredje bind markeres med en lancering på Dokk1 d. 13. november kl. 16-18. Her vil forfatterne bag bøgerne fortælle historier fra 1970’ernes Aarhus på Rampen.

Det er et åbent arrangement så tag familie og venner med!

 

 

Aarhus i årtier – 1970’erne // Søren Bitsch Christensen (red.)

TURBINE // ISBN: 978-87-406-1822-8 // 386 sider // Vejl. pris 349,95 kr.

Udkommer d. 9. november 2018

For yderligere oplysninger kontakt stadsarkivar Søren Bitsch Christensen på. Tlf. 41856508 eller Marie Jensby, PR og kommunikation, marie.jensby@turbine.dk