Gå på opdagelse i over 40.000 historiske billeder fra Aarhus

40.643 – så mange historiske billeder kan du gå på opdagelse i hjemme fra sofaen. Billederne findes på den nye hjemmeside aarhusbilleder.dk, og der kommer løbende nye til. Hjemmesiden viser billeder fra billedarkivet i Den Gamle By og fra Stadsarkivets samlinger. Dermed får aarhusianerne og andre interesserede mulighed for at gå på opdagelse i mange af de billeder, der forlod byen i forbindelse med Rigsarkivets flytning til Viborg.

”Det er en ”historisk” dag. Aarhusianerne har nu mulighed for at kunne gå på opdagelse i byens historie, uanset hvor de befinder sig. Det er vigtigt, at vi er bevidste om vores historie. Det sikrer vi ved, at alle har let og uhindret adgang til den,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad, der har ansvaret for Aarhus Kommunes stadsarkiv.

Aarhusbilleder.dk er blevet til i et samarbejde mellem Aarhus Stadsarkiv og Den Gamle By, og du kan allerede nu besøge hjemmesiden og se den omfattende samling af billeder.

”På aarhusbilleder.dk kan du opleve Aarhus’ visuelle historie med billeder taget af både professionelle fotografer og helt almindelige mennesker. Vi har seks frivillige, der hver dag skanner billeder og hermed sørger for, at billedsamlingen bliver ved med at vokse”, fortæller Kitt Boding-Jensen, museumsinspektør i Den Gamle By.

I weekenderne 30.-31. marts og 6.-7. april er der Aarhusdage i Den Gamle By, hvor der sættes fokus på Aarhus’ historie. Her er det muligt også at få et lynkursus i aarhusbilleder.dk

Udviklingen af aarhusbilleder.dk er betalt af Den Gamle By og Aarhus Byhistoriske Fond. Fremadrettet betales driften af fonden.

”Både Stadsarkivet og Den Gamle By arbejder ud fra den opfattelse, at historien skal være en ressource for mennesker i nutiden. Det er den nye hjemmeside et godt udtryk for. Det bliver nu nemmere for aarhusianerne at finde billeder fra byens historie. Og det er værd at lægge mærke til, at der er rigtig mange nyere billeder med,” siger stadsarkivar Søren Bitsch Christensen.

Fakta om aarhusbilleder.dk

På aarhusbilleder.dk finder du mere end 40.555 kulturhistoriske fotografier fra Aarhus Stadsarkiv og Den Gamle Bys samlinger og udvalgte kort, tegninger og malerier. Samlingen rummer billeder fra 1860 og frem til i dag og udvides løbende.

 

Kontakt:

Har du spørgsmål til aarhusbilleder.dk, så kontakt:

  • Kitt Boding-Jensen, museumsinspektør i Den Gamle By på telefon 41 85 09 40 eller mail kit@dengamleby.dk
  • Søren Bitsch Christensen, stadsarkivar, på telefon 41 85 65 45 eller mail sbch@aarhus.dk