Nyt i AarhusArkivet

Godt, blandet og gammelt

Gamle militærfotografier og billeder fra arbejdssjak er for nylig blevet lagt på AarhusArkivet. Denne indkomst består af en opsamling af ældre billeder fra forskellige indkomster. Flere af billederne mangler præcise beskrivelser. Hvis du kan hjælpe med mere information om motiverne, må du meget gerne kontakte Aarhus Stadsarkiv på stadsarkiv@aarhus.dk.

Billede: Billede af arbejdere fra Klub 1 på De forenede Jernstøberier i Knudrisgade 3. Ukendt fotograf, 1908, Aarhus Stadsarkiv.

 

Skjoldhøj Kollegiet

For nylig modtog Stadsarkivet en fotoserie fra Skjoldhøj Kollegiet tilbage i 1970’erne. Billederne er taget af H.C. Rasmussen, der flyttede ind på det nybyggede kollegium i 1973

Billede: Det nybyggede Skjoldhøj Kollegium tegnet af Friis og Moltke og Knud Blach Petersen. Fotograf H.C. Rasmussen, 1974, Aarhus Stadsarkiv.

 

Punk i Aarhus

En flittig studerende i praktik på Stadsarkivet har haft gang i en indsamlingskampagne i det aarhusianske punkmiljø. Det er der kommet både billeder, interviews og magasiner ud af. Materialet kan nu ses på AarhusArkivet.

Billede: Screenshot af registreringen, AarhusArkivet.

Billede: Screenshot af registreringen, AarhusArkivet.

 

Portrætserie fra Kehlet

Udover at selv være fotograf på et utal af billeder fra Århus Stiftstidendes arkiv har Stiftens pressefotograf Kim Haugaard også leveret andre typer billeder til Stadsarkivet. Som mange andre valgte Kims forældre at købe en portrætpakke ved Kehlet Foto, da Kim kom til verden i 1952.

Billede: Screenshot af registreringen, AarhusArkivet.

 

Stadsarkitektens Kontor

Arkivet fra Stadsarkitektens Kontor indeholder diverse materiale fra kontorets utallige projekter gennem årene. Mange registreringer og billeder findes allerede ude på AarhusArkivet, som nu er blevet opdateret med ”nye” billeder, der strækker sig fra 1910’erne til år 2000.

Billede: Undervisning på Katrinebjergskolen i 1950’erne. Stadsarkitektens Kontor, Aarhus Stadsarkiv.

 

Billeder fra Bethesda

Ofte modtager og indsamler Stadsarkivet arkivalier, som af forskellige årsager ikke er tilgængelige for offentligheden, men som kan være vigtige for forskning og ikke mindst de personer, som arkivalierne vedrører. For nyligt modtog Stadsarkivet eksempelvis et lille fotoalbum med billeder af børn og møde på Mødre og Spædbørnshjemmet Bethesda i 1950’erne.

 

Fotografier fra arkivets husfotograf

Ib Nicolajsen er frivillig ved Stadsarkivet som husfotograf. Ib tager løbende billeder, der kan bruges i diverse formidlingsprojekter, og til at dokumentere byens udvikling. Denne gang er det billeder fra Trøjborg, der er blevet uploadet til AarhusArkivet.

Billede: Vue ned ad Kirkegårdsvej. Fotograf Ib Nicolajsen, 2020, Aarhus Stadsarkiv.