Podcast fra Stadsarkivet

Fodspor - Danmarks Ondeste Gade

I 1950 udråber Ekstra Bladet Nygade i Aarhus som Danmarks Ondeste Gade. I gaden møder vi Sorte Grethe, Gok-Anna, Klude-Nol og Gangstejlen og mange flere originaler. Det er slum, og i slutningen af 1950erne river man hele gaden ned. Gaden er væk, men myten lever, og nogle af Nygades børn er her stadig. Sammen med dem rejser vi tilbage til “Danmarks Ondeste Gade”.

Podcasten er produceret af Tv2 Østjylland.

Vært: Søs Kjeldsen
Fortæller: Viktor Reddersen
Klip, miks og tilrettelæggelse: Nina Liv Bendstrup, Rikke Houd, Anders Worre og Viktor Reddersen

 

Byens Lydspor

Music City Aarhus 2022 har produceret en podcast i syv afsnit, der byder på stemningsfulde, personlige og nostalgiske fortællinger om aarhusianske spillesteder. Podcasten er produceret som en del af byvandringen Byens Lydspor, der blev lavet i samarbejde med Aarhus Stadsarkiv.

 

Gravminder

Aarhus Stadsarkiv, Aarhus Teater, Den Gamle By, Besættelsesmuseet og Aarhus Domkirke har i et samarbejde skabt en podcast- og byvandringsserie, der fortæller de dødes historie.

For enden af Stadion Allé ligger en af Aarhus’ største og smukkeste institutioner. Der er selvfølgelig tale om Ceres Park & Arena, som igennem tiden har haft mange forskellige navne. Det kan du høre om i denne podcast.

Podcastserien er produceret i 2020 - 100-året for indvielsen af Aarhus Idrætspark.

 

Aarhus i ørerne – Fortællinger om Aarhus

I podcastserien Aarhus i ørerne tager Stadsarkivar Søren Bitsch Christensen lytteren med på en tur tilbage i tiden og besøger bl.a. Mindegade, Fredens torv, Sydhavnen, Mejlgade og Frederiksbjerg.