Gå til hovedindhold

2024

Ugens Aarhushistorie: Kunst i Kongelunden – Friheden

I Kongelunden kan du ikke kun nyde den smukke natur. Mellem bede, busker og træer kan du rundt om i hele Kongelunden også opleve masser af forskellig kunst. Stadsarkivet og Kongelundssekretariatet tager i denne artikelserie læserne med på en kunstrute, hvor man får præsenteret noget af den kunst, der kan opleves i Kongelunden. Første stop på kunstruten er Tivoli Friheden.

Ugens Aarhushistorie: Bilerne kørte igennem Lisbjerg, men udviklingen gik uden om

I dag er Lisbjerg en mindre forstad til Aarhus, men engang var den hjemsted for en af vikingetidens stormænd. En ny udstilling, udviklet af Bystrategi, Teknik og Miljø, tager dig med på rejsen fra Lisbjergs ældste historie som en lille vandrelandsby til en gennemfartsby.

Ugens Aarhushistorie: Andelsmejeriet genoplivede landsbyfælleskabet i Lisbjerg

Lisbjerg er under udvikling, og der bygges nyt. Vi spørger: Hvad har samlet Lisbjerg gennem tiden? Dette spørgsmål er udgangspunktet for en ny kultur- og lokalhistorisk udstilling udarbejdet af Bystrategi, Teknik og Miljø i samarbejde med Aarhus Stadsarkiv og Moesgård Museum. Udstillingen opstilles i Lisbjerg Infohus og fortæller historien om det tidligste Lisbjerg op til i dag. Udstillingen åbner d. 24. maj kl. 14, og alle er inviteret til åbningen, hvor der er forskellige historiske indslag, og der tændes op i grillen.

Ugens Aarhushistorie: Vikingestormand skabte Lisbjerg

I dag er Lisbjerg en mindre forstad til Aarhus, men engang var den hjemsted for en af vikingetidens stormænd. En ny udstilling, udviklet af Bystrategi, Teknik og Miljø, tager dig med på rejsen fra Lisbjergs ældste historie som en lille vandrelandsby helt op til i dag med det store forbrændingsværk.

Ugens Aarhushistorie: Prostitueret førte til navnændring i Gammel Munkegade

Gammel Munkegade, der ligger i Klostergadekvarteret, er, som navnet afslører, en gammel gade, men gaden fik først officielt titlen som ”gammel” i 1985 – indtil da hed gaden blot Munkegade. Munkene, som gadenavnet også henviser til, var de dominikanermunke, der indtil reformationen boede i Vor Frue Kloster.

Aarhus skal have ny stadsarkivar

Den første stadsarkivar i Aarhus har valgt at takke af. Efter 13 år på posten har Søren Bitsch Christensen besluttet at skifte til et nyt job som vicedirektør for Kulturarv på Det Kgl. Bibliotek. Stillingen vil snarest blive slået op.