Gå til hovedindhold

Aarhus skal have ny stadsarkivar

Den første stadsarkivar i Aarhus har valgt at takke af. Efter 13 år på posten har Søren Bitsch Christensen besluttet at skifte til et nyt job som vicedirektør for Kulturarv på Det Kgl. Bibliotek. Stillingen vil snarest blive slået op.

 • Læs op

Indhold

  Søren Bitsch Christensen har valgt at stoppe som stadsarkivar. Stillingen vil snarest blive slået op.

   

  Aarhus skal have ny stadsarkivar. Søren Bitsch Christensen har valgt at stoppe efter 13 år på posten. Han blev i 2011 ansat som den første stadsarkivar i byens historie.

  - Aarhus skylder Søren Bitsch Christensen en stor tak for tro og uvurderlig tjeneste gennem mere end et årti. Som stadsarkivar har han ydet et mesterligt stykke arbejde med at sikre og synliggøre kommunens historie og føre den ind i den digitale tidsalder. Jeg er både stolt og ærgerlig over, at Det Kgl. Bibliotek har fået øje på Sørens kvaliteter, siger rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad.

  I sin tid som stadsarkivar har Søren Bitsch Christensen haft et stort fokus på blandt andet at digitalisere Aarhus' historie gennem Aarhus Wiki, ligesom byrådsreferater, vejvisere, billeder og folkefortællinger er blevet arkiveret, så historien om Aarhus sikres og gøres let tilgængelig for alle.

  Søren Bitsch Christensen er bredt anerkendt for sit arbejde og sin store viden om byens historie. Således indtog han tidligere på året en 36. plads, da en af byens lokale aviser lavede en liste over de 50 mest magtfulde aarhusianere. Her lød det i begrundelsen, at stadsarkivaren ikke blot er et leksikon om byens historie, men også en mand, der bliver lyttet til, når det gælder byens udvikling.

  - Det har været et privilegium at være stadsarkivar. Det er selvfølgelig vemodigt at sige farvel efter 13 år i en stilling, som jeg har været virkelig glad for. Det har været en periode, hvor byen har været igennem en rivende udvikling, og det har været spændende at bruge min baggrund til at trække tråde mellem fortiden og nutiden i byens udvikling, siger Søren Bitsch Christensen.

  Søren Bitsch Christensen forlader stillingen med udgangen af maj. Stillingen vil efter planen blive slået op inden sommerferien, så en ny stadsarkivar vil være på plads i efteråret.

  Sidst opdateret: 2. maj 2024