Gå til hovedindhold

Månedens film – Parkunderholdning

Denne måneds udvalgte film tager dig med til sæsonåbningen på den 33. sæson af Parkunderholdning i Botanisk Have. Konferencier var Bjørn Tidmand og på friluftsscenen optrådte blandt andre Aarhus Pigegarde, dansehold fra Kurt Brøggers Danseinstitut, samt Henning Hansen og Jørgen Buckhøj.

 • Læs op

Indhold

  Billede: Screenshot fra filmen. Nemo Film.

   

  Fra 1948 og et halvt århundrede frem kunne der i sommerferien opleves folkelig underholdning i Botanisk Have. Det var da Parkunderholdning, hver onsdag kunne fylde friluftsscenen i Botanisk Have op med begejstrede aarhusianere og sommerferiegæster. I 1980 var indvielsen på Sankthansaften en regnfuld oplevelse, men alligevel var tusindvis af aarhusianere mødt trofast op. 

  I 1997 kunne arrangementet fejre sit 50 års jubilæum, men blot to år senere blev Sommersjov, som Parkunderholdning nu var blevet omdøbt til, taget af plakaten på grund af dårlige økonomi.

  Se klippet fra Parkunderholdning i 1980

  Læs mere om Parkunderholdning på AarhusWiki

   

  Filmen varer godt fire minutter og er en del af serien ”Det skete i Århus”.

  Hvis du har 25 minutter kan du også se hele hele ”Det skete i Århus 1980”, hvor du blandt andet kommer omkring Vikingetræffet på Moesgård Strand, Kvindefestival på Tangkrogen, tyske pensionister og meget andet. Filmen er produceret af Nemo Film APS for Aarhus Kommune.

  Se hele ”Det skete i Århus 1980”

  Sidst opdateret: 4. juli 2024