Foto: The Who giver koncert i Vejlby-Risskov Hallen. Fotograf Børge Andre Venge, 1970 Aarhus Stadsarkiv.

Jimi Hendrix, The Rolling Stones, Lou Reed, Pink Floyd, The Who og Black Sabbath er blot nogle af de helt store navne, som har givet koncert i den gamle hal, der i dag mest er kendt for at være hjemmebane for basketballholdet Bakken Bears.

Tidligere var det dog ikke dunk eller trepointsscoringer, som fik publikum helt op på dupperne, men derimod tidens mest populære kunstnere.

Der tales ofte om den magiske september i 1970, hvor det århusianske rocktempel fik besøg af følgende mastodonter: Jimi Hendrix (2. september), The Rolling Stones (9. september) og The Who (21. september).

Jimi Hendrix’ optræden er ofte blevet omtalt, da han kun spillede de tre numre “Freedom”, “Message Of Love” og “Hey Baby (New Rising Sun)”, inden han måtte forlade scenen på grund af sygdom. 16 dage efter koncerten døde guitaristen, 27 år gammel.

Vejlby-Risskov Hallen var gennem to årtier det mest benyttede spillested, når de største navne kom til byen. Jethro Tull var forbi med pladen “Aqualung” i 1971, Deep Purple spillede i hallen med pladerne “In Rock”, “Fireball” og “Who Do We Think We Are”, ligesom Rolling Stones, Thin Lizzy og Rainbow også lagde vejen forbi hallen hele tre gange.

Det var dog ikke kun store rocknavne, som optrådte i Vejlby-Risskov Hallen. En af jazzmusikkens største navne Miles Davis gav også koncert i 1973.

I nyere tid er det mest danske navne, som har optrådt i hallen, der for længst er blevet overhalet af større spillesteder rundt om i landet. I 1995 vendte hallen dog tilbage til noget af storhedstiden, da Green Day kom forbi med “Insomniac” i forbindelse med Aarhus Festuge det år.

 

Vejlby-Risskov Hallen, Vejlby Centervej 51, 8240 Risskov