Gå til hovedindhold

Tak til de frivillige

Mange af de projekter og opgaver, som stadsarkivet udfører, kunne ikke lade sig gøre uden hjælp fra vores dygtige og dedikerede frivillige. Det vil vi sætte fokus på her på siden det næste stykke tid.
Et af de projekter, som virkelig har slugt mange timer af vores frivilliges tid, er erindringsprojektet 2017 aarhusianere.

  • Læs op

Indhold

    Vores frivillige har gennem tiden udført mange forskellige typer opgaver sammen med os. Der er frivillige, som hjælper os med at samtidsdokumentere Aarhus; blandt andet gennem fotografier og interviews med byens borgere.

    Et af de projekter, som virkelig har slugt mange timer af vores frivilliges tid, er erindringsprojektet 2017 aarhusianere – www.2017aarhusianere.dk.

    2017 aarhusianere blev til i forbindelse med det europæiske kulturhovedstadsår, og gennem projektet fortæller byens indbyggere om deres liv og tilknytning til byen.

    Projektet er ikke længere aktivt, men hvis du har en færdig erindring, så modtager vi den altid gerne.

    Tusind tak til de mange frivillige, som har bidraget til det store erindringsprojekt, 2017 aarhusianere. Uden jer havde projektet ikke kunnet lade sig gøre.

     

    Erindringerne på www.2017aarhusianere.dk er blevet til på flere forskellige måder. Nogle har nedskrevet deres egen historie, andre har ladet sig interviewe af byens skolebørn. Her er det en af arkivets dedikerede frivillige, der bliver interviewet af to skoleelever fra Elise Smiths Skole. Skoleprojektet hjalp til at bygge bro mellem generationer og gjorde historien håndgribelig for byens yngste borgere.

    Du kan her se mange flere interviews udført af skoleelever her: http://www.2017aarhusianere.dk/kategori/alle-erindringer/skoler/skoleskabelon

     

    Stadsarkivets frivillige hjalp også til, når borgere skulle interviewes til erindringsprojektet 2017 aarhusianere. Her er det en af arkivets frivillige, der har sat tidligere borgmester Flemming Knudsen stævne til en samtale om byen, sporten og Flemming Knudsen selv. Det færdige interview kan ses her: http://www.2017aarhusianere.dk/flemming-knudsen

    De frivillige har hjulpet til både med at interviewe og med at finde medborgere at interviewe.

    www.2017aarhusianere.dk kan du læse ekstraordinære historier om eksempelvis Edith Pedersen - http://www.2017aarhusianere.dk/edith-pedersen - der blev interneret i japansk fangelejr under 2. verdenskrig, men der er også fortællingerne fyldt med hverdagshistorierne, som vi kan spejle os i.

     

    Øverste billede: Et færdigt interview er dog ikke lig med en færdig erindring. Efterfølgende har vores frivillige udført et kæmpearbejde med at transskribere lydfiler om til tekstfiler. Frugten af de mange timers arbejde kan blandt andet ses på følgende link, hvor du kan fordybe dig ned i dine medborgeres historier: http://www.2017aarhusianere.dk/kategori/alle-erindringer/borgere.

    Du kan også gå på opdagelse i kortfunktionen, og se om der er erindringer fra netop din barndomsgade: http://www.2017aarhusianere.dk/opdag/kort.

    Til sidst er der blot at sige en kæmpe tak til alle jer, der bruger jeres dyrebare tid på at hjælpe os. Billedet her viser nogle af de personer, hvis fortællinger kan læses på www.2017aarhusianere.dk. Mange af fortællingerne var ikke blevet en del af vores allesammens kulturhistorie, hvis det ikke var for de frivillige.

    Sidst opdateret: 8. november 2023