Tak til de frivillige

Vores frivillige har gennem tiden udført mange forskellige typer opgaver sammen med os. Der er frivillige, som hjælper os med at samtidsdokumentere Aarhus; blandt andet gennem fotografier og interviews med byens borgere.

I dag viser vi eksempler på nogle af de fotografier, som vores husfotograf, Ib Nicolajsen, har taget til os gennem de sidste par år. Lige nu ligger der over 1.600 af Ib Nicolajsens fotografier på AarhusArkivet, der løbende opdateres med både nye og ældre billeder. Du kan se dem ved at klikke her. 

Tusind tak til Ib for det store stykke arbejde! Og til alle vores andre dygtige frivillige, som bruger deres tid og evner på at gøre vores alles arkiv lidt bedre!

 

Øverste billede: 2017 var et travlt år for arkivets frivillige husfotograf, Ib Nicolajsen. Kulturhovedstadsåret bød på et væld af spændende arrangementer, og mange af dem blev dokumenteret af Ib Nicolajsen. Her er fyrværkeriet ud over bugten i forbindelse med det store åbningsshow blevet fanget i Ib Nicolajsens linse.

Billede og beskrivelse kan ses ved at klikke her. 

Du kan se mange andre af Ib Nicolajsen billeder fra kulturhovedstadsåret ved at klikke her. 

Fotograf Ib Nicolajsen, 2017, Aarhus Stadsarkiv.

 

Ib Nicolajsen har taget billeder i Aarhus, længe før stadsarkivet blev oprettet, og nogle af disse billeder er blevet afleveret til arkivet, så andre også kan have glæde af dem.

Her er det udvidelsen af Skanderborgvej, som Ib Nicolajsen har dokumenteret i 1980.

Du kan se billedet på AarhusArkivet ved at klikke her, hvor du også kan klikke dig videre til andre billeder

Fotograf Ib Nicolajsen, 1980, Aarhus Stadsarkiv.

 

I 2015 fotodokumenterede Ib Nicolajsens byens fredede bygninger for arkivet. Det kom der denne fine billedserie ud af.

Her er det baghuset med dueslag og sidebygning i Vestergade 58. På det her  link kan du læse en beskrivelse af bygningens historie eller selv søge videre efter andre billeder fra Vestergade 58

Fotograf Ib Nicolajsen, 2015, Aarhus Stadsarkiv.

 

Ib Nicolajsen var også til stede, da byens nye havnebad blev åbnet i 2018 af Karin Salling, borgmester Jacob Bundsgaard og kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad.

Du kan se flere billeder fra Havnebadet her ved at klikke her. 

Fotograf Ib Nicolajsen, 2018, Aarhus Stadsarkiv.

 

I 2017 fik arkivet i samarbejde med Strøgforeningen fotodokumenteret flere af Strøgets butikker. I billedserien kan du se billeder fra de store og gamle virksomheder som Salling og Kaufmann, men også de nyere og mindre, som Koc Kebab-boden her på billedet, er dokumenteret til eftertiden.

Hele billedserien kan ses ved at klikke her. 

Fotograf Ib Nicolajsen, 2017, Aarhus Stadsarkiv.

 

I 2018 var Aarhus vært for Hempel Sailing World Championships – en begivenhed, som også blev fotodokumenteret for arkivet.

Her er det RIB-bådene på vej ud til kapsejlads, som arkivets husfotograf har foreviget. I forgrunden er det 470`ere, og i baggrunden skimtes også nogle Laserjoller.

Du kan på det her link se mange flere billeder fra begivenheden, set gennem Ib Nicolajsens linse

Fotograf Ib Nicolajsen, 2018, Aarhus Stadsarkiv.